Och hur kan han veta?

Hur kan den som skrivit denna text "veta" hur det känns efter en halshuggning?

1. Den som blivit halshuggen har inte kunnat berätta detta för någon annan eftersom det tydligt framgår i texten att röstboxen är borta och det därför bara kommer ut blod när man försöker prata.
2. Han kan inte ha skrivit ner det. - Hur ska han kunna styra kroppen när den inte är ihopkopplad med huvudet?
3. Hans huvud dör helt inom 20 sekunder enligt texten. Hur mycket hinner man göra på den tiden..?

Iochförsig är kanske det här forskning, man kanske har forskat hur känslan blir och hur halshuggning påverkar kroppen. (Om du vill ha källan till texten är det bara att fråga oss.)

Halshuggning är en teknik som kan medföra hastig medvetslöshet och är snabbt genomförd. Data visar att elektrisk aktivitet i hjärnan varar i 13-14 sekunder följande halshuggning. Den kan vara estetiskt oroande för personal som utför eller bevittnar tekniken.
Antagligen kan ett mänskligt huvud se i 20 sekunder efter halshuggning. Precis efter svärdet, giljotinen, bilolyckan eller vad det var som avlägsnar ett huvud från sin kropp känner du en lätt och illamående känsla. Sen ser du stjärnor eller svarta fläckar. Ljud som låter har en högre ton. Du känner dig kall runt käken och tunga eftersom blodet lämnar ditt huvud. Försöker du prata, är allt som kommer ut blod eftersom din röstbox och hals är borta. Sen kommer sakta krypande en känsla av mörker och is, och du dör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0